mandag 17. desember 2012

Serinakaker

Endå ei oppskrift eg oppdaga til julebaksten i fjor, serinakaker. Absolutt til å anbefala.

150g smør.
250g kveitemjøl.
2ts bakepulver.
2ts vaniljesukker.
100g sukker.
1 egg.

Til pynt: Egg til pensling, hakka mandlar og perlesukker.

Smuldr smøret i mjølet, bakepulver og vaniljesukker.

Tilsett sukker og sammenvispa egg.

Arbeid deigen godt, og trill den ut i ei pølsa.

Skjær pølsene i like store bitar og trill kuler. Sett kulene på steikeplata og bruk ein gaffet til å rykka dei ned.

Pensl med egg, og dryss over hakka mandlar og perlesukker.

Steik kakene midt i ovnen ca 12 minutt i 175C.
La kakene stå å kjøle seg ned litt før du pakker dei vekk.

Eg gjorde visst litt feil med egget når eg laga dei, men ein lærer jo underveis. Smaken er der, og det er jo det viktigaste. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar