torsdag 21. februar 2013

Banan Valnøtt Sjokolade Cookies

Endå ei banan oppskrift. Eg har ein stygg tendens til å kjøpe bananer og bare la dei ligge, så då er det greit å ha oppskrifter klare så dei ikkje ender opp i bosset.
Eg ville dele denne oppskrifta med dåke, dette er kjempe gode kjeks med mykje innhold.

Dette trenger du:

165 g mjøl
1ts. salt
180 g smør
½ ts. bakepulver
115 g sukker
115 g lyst brunt sukker
1 stort egg
1 stor moden most banan ( evt. 1 1/2 små bananer)
50 g valnøtter
2 ts. vaniljepulver
150 g sjokolade i bitar
2 dl havregryn

- Pisk sammen kvitt og brunt sukker, og smøret til det blir luftig.


- Ha oppi egg og vaniljepulver og bland det godt sammen.

- Bland sammen mjølet med bakepulver og salt, og ha det oppi bollen.


Resten kan du gjere for hånd, men det går vel an å la kjøkkenmaskina gjere det i lav hastighet.
- Hakk opp sjokoladen, eller bruk sjokoladeknappar.
- Bland sjokoladen med ei most banan, hakka valnøtter og havregryn, og ha oppi bollen.


- Bland det godt sammen.


- Kle steikebrett med bakepapir og fordel deigen i kuler på steikebrettet.

- Sett ovnen på 175 C 13 minutter
- Når du tar kjeksa ut av ovnen så er det best å la dei kvile i minst 5 minutt før du legg dei i kakeboksen.

Dette er utrulig gode kjeks, med mykje smak. Der eg fann oppskrifta stod det at dei holder seg i maks 2 dagar i ein kakeboks. Dette blir jo ein stor porsjon, så viss du har mange igjen på dag to så er det ikkje noko problem med å fryse kjeksa, det er jo veldig greit å ha nokre i frysen viss du får uventa kaffibesøk.

2 kommentarer:

  1. Nam nam, dei såg gode ut!! Mulig dei må prøvast ut ein dag!

    Helsing frå Solveig

    SvarSlett
    Svar
    1. Kan absolutt anbafale dei, kjempegode.

      Eva :)

      Slett