onsdag 30. januar 2013

Nye skåler.

Hadde ein liten tur ut på Vågsbygd senter i dag. Dei som er glad i orange og brunt burde stikke innom Black Design, dei har salg på ein del ting.
Sjølv endte eg opp med å handla på Nille, dei har ein del fine skåler for tida, så eg endte opp med to små. Dei var på sag, så då fekk eg to for prisen av ein, yay, vi like salg.


Likar mønsteret så godt, dei har koppar og mugger og litt andre skåler og med det mønsteret på og. Skulle gjerne hatt alt, men det minkar på plass i skapa, hehe.

lørdag 26. januar 2013

Visning #1

Eg hadde visning på leiligheta på onsdag kveld. Desverre var det ingen som kom, så eg må nok ha ny visning. Medan visninga holdt på hos meg så var eg å såg på noko nytt, der var det ingen andre, så tanken slo meg at det kanskje kunne være tomt på mi visning. Det var jo så klart veldig skuffande å komme heim til den beskjeden frå meklaren, spesielt sidan han var så overbevist om at leiligheta ville bli solgt rimelig raskt.
Etter skuffelsen hadde lagt seg litt så gikk det jo opp for meg at det er tross alt januar, ikkje den beste tida for salg av eiendom. Eg har jo heller ikkje noko hastverk med å flytta ut, egentlig så vil eg jo gjerne blir her til over påsken i det minste. Oppdraget varer jo i 6 mnd, er mykje som kan skje på den tida. No vil eg bare ta det heilt med ro og la den ligge på Finn litt før eg evt har ny visning ein gong ut i februar. Eg velger å sjå på det positive, no kan eg kosa meg i den fine leiligheta mi ei stund til. :)

Her har det snødd heile dagen og ser ikkje ut som det vil stoppe med det fyrste. Får sjå om eg klarar å komme meg ut på venninne besøk i kveld eller om eg blir snødd inne. Hehe, eg velger å håpe på det beste.

tirsdag 22. januar 2013

Vis oss din TV

Eg slenger meg inn i NIB si utfordring om å vise fram min TV. Her hos meg er TV'n ein stor del av kvardagen, elskar film, så då eg flytta inn i leigheta for litt over 2 år sidan måtte eg ha ei skikkelig TV-løysning. Etter ein god lang runde på IKEA så endte eg opp med ein TV-benk og overskap i samme stil, hugsar desverre ikkje kva modellen heiter. Valgte og fine kvite dørar for å gi litt kontrast.


Denne kombinasjonen har funka fint for mitt behov, det har plass til alle duppedittane mine, så då kan eg jo ikkje klaga. :-)

mandag 21. januar 2013

Leiligheta mi.

Her går det i forberedelsar til visninga for tida, rydding og stelling. Heldigvis ikkje så mykje sidan det meste blei gjort før fotografen kom. Ville dela bilda som fotografen tok til prospektet, eg syns dei blei veldig fine.

søndag 20. januar 2013

Jakten etter noko nytt.

Eg får vel legge korta på bordet og sei grunnen til at eg har skrevet så mykje om oppussinga av leiligheta i dei siste innlegga. På mandag hadde eg besøk av meklar, og no ligg leiligheta mi ute for salg. Visninga er på onsdag.
Det er ganske nervepirrande, på eine sida føler eg meg litt gal som selger no som eg har fått det så fint her, men det er jo mennesklig natur og alltid jakte på noko betre. Det er litt p.g.a. helsa og at eg har valgt å selge, har absolutt behov for carport/garasje på vinteren, så eg håpar eg kan finne noko som i det minste har det. Viss det tar for lang tid før eg finn noko så får eg flytte inn hos foreldra mine, men fyrst må eg jo få selga det eg har.
Wish me luck. ;-)

lørdag 19. januar 2013

Stova

Sitste oppussings innlegg, isåfall i denne omgang. Siste store prosjekt var å få fikse opp stova, det var jo greit nok frå før, men ville gjerne ha det litt lysare. Bilda frå prospektet får det til å sjå ein god del lysare ut enn det egentlig var.
Bilde frå prospektet.

Bilde frå prospektet.

Bilde frå prospektet.

Det fyrste som måtte bli gjort var å fjerne mest mulig av møblane som stod der inne, og dekke til det som måtte bli ståande.
Setter ein senga på høgkant så blir det litt plass.

Er heldigvis god plass på soverommet.

Møblane blit dekka til med gamle gardiner.

Far min gikk igang med å få opp plater på veggen.
God start med nye vegg.

Det blei  jo ganske kaotisk etterkvart, det gamle golvet blei revet vekk for å få plass til det nye.
Gamle golvet på vei ut.

Veggene blei malt eggekvite og det blei lagt fint, lyst golv.
Nymalte veggar og nytt golv.

Manglar bare listene.

Det var litt av ein prosess, men veldig fint når det var ferdig, hjelper jo litt med isolasjonen og når ein får opp sånne plater på veggen. Og så måtte vi jo få møblane på plass igjen.
Litt kaotisk kontor krok.

Film & bøker.

Fine sjenken min frå Jysk.

Fine apotekarbenken min.

Teppe på golvet og sofaen på plass.

Litt bilder må ein ha.

Sånn har eg det altså no, det har sakte men sikkert blitt ei lys og koselig leilighet, eg trives veldig godt her.

fredag 18. januar 2013

Gangen.

Eg fortsetter med å skriva om oppussinga av leiligheta, denne gongen vil eg vise kva som blei gjort i gangen min. Det skulle pussast heilt opp, fliser på golvet og ny tapet, og ny skapløysning. Skapet som var der i gangen var frå då blokka blei bygga, så eg følte det var nødvendig med ei lita oppdatering.
Bilde frå prospektet.

Flisene til golvet blei frakta opp frå Polen, så eg hadde litt restriksjonar på valget sidan eg ikkje var der sjølv. Endte opp med nokon fine sandgule fliser. Vi reiv ut skapet då det skulle flisleggast. Over sommaren så hang det bare ei enkel stang det skapet var før.

Midlertidig løysning for skapet.

Midlertidig veggpynt.

Eg hadde ikkje tapet endå, så eg laga meg litt pynt på veggen sjølv fram til sommaren. Då eg var i Polen fann eg ein fin tapet på Castorama som passa bra med flisene.
Fliser og tapet på plass.

Handla kommode og skap på Jysk. Fallt absolutt for det skapet, det har god lagringsplass, noko det alltid behov for i ei mindre leilighet.
Stort og romslig skap.

Stor kommode, kom veldig godt med.

Litt pynt må ein jo og ha.
Speil frå Skeidar.

Skilt frå Nille og hjerte frå Upstairs.

Litt pynt på kommoden.

Det er eit lite rom, så det er litt vanskelig å ta skikkelige bilder, men sånn ser det altså ut her hos meg.

tirsdag 15. januar 2013

Badet

Eg har allerede skrevet om då far min pussa opp soverommet mitt, han var omtrent halveis med den jobben då vi fekk inn folk til å jobba på badet og.
Bilde frå prospektet.

Det ser jo litt finare ut på prospektbildet enn det egentlig var der inne, men det var absolutt behov for litt fornyelse.
Fyrst kom jo heile prosessen med å velge fliser, vi endte opp på Right Price Tiles og med litt input frå foreldra mine så føler eg at eg fann nokre fine fliser.
Endte opp med noko som ligna desse på golvet.

Flisane til veggen.

Eg valgte egentlig dei pynteflisene med blomane du ser i bildet over til å ha på veggen, men når han som skulle ordne badet for meg kom og såg at dei flisane var ein god det tjukkare enn dei andre kvite flisane, så måtte vi inn igjen i butikken og velge nye.
Ny pynteflis til veggen.

Egentlig er eg veldig glad for at eg måtte velge nye, trur eg hadde blitt lei dei andre veldig fort, medan eg fortsatt elskar dei eg endte opp med.
Det tok ikkje så lang tid før arbeidet byrja og stova var i fullt kaos.
Fyrste steg i forvandlinga.

I mellomtida blei stova til eit lager.

Flisene klare til å komme inn på bated.

Det var jo litt spennande å følge med på forandringa som skjedde medan dei holdt på.
Lyset var vel det einaste originale igjen.

Snart klart for fliser.

Den kjekkaste delen underveis var nok når flisane kom på plass og ein fekk eit skikkelig inntrykk av kva rommet kom til å bli
Pynteflisene på plass.

Sidan sjefen i firmaet som pussa opp badet for meg var polakk, og venn med foreldra mine, så fekk vi til nokre gode avtalar der vi fekk frakta opp litt ting frå Polen til å ha på badet.
Kran, vask og underskap frå Castorama i Polen.

Eg elsker skapet, mest pga av mønstret på sida, det er ikkje så veldig synlig, men eg er veldig glad i sånne små detaljar.
Etterkvart kom alt på plass, flisene, møblane og varmeovnen frå Polen, nytt hengetoalett, dusj og nytt overskap. Det er opplegg for vaskemaskin, med eg syns fellesvaskeriet i blokka funker fint så har ikkje følt behov for egen maskin endå.
Ferdig bad.

Ferdig bad.

Hengetoalett og skapet, kan så vidt sjå mønsteret på sida.

Skap og lampe frå Ikea, varmeovnen du ser i speilet er og frå Castorama i Polen.

Fossefallet mitt, fine fliser. :)

Eg er utrulig fornøyd med resultatet, den dagen eg flyttar så er det nok dette rommet eg vil savne mest, kjeme sikkert til å ville prøve å kopiere det seinare og, hehe. Elskar pynteflisa på veggen, fossefallet mitt, syns den gir så fin effekt.
Det er ikkje noko problem å somle vekk litt tid på badet når det er så trivelig der inne.

fredag 11. januar 2013

Pakke vekk jula.

Eg reknar med dei fleste allerede har pakka vekk jula, men her i området så ser eg at det fortsatt er nokon som henger litt etter. Her hos meg er det bare boksane med julekjeks som ligg igjen.
For dei som ligg litt på etterskot med å pakke vekk så har eg eit lite tips. Ta vare på eggekartongar og bruk dei til å ha dei litt minde kulene i når du pakkar.

Fin måte og ta vare på julatrepynten.

mandag 7. januar 2013

Kaffi filter

Eg holder fortsatt på med å komme på plass igjen heime etter jula, så det skjer ikkje så mykje kreativt for øyeblikket. Har surfa nettet litt på kveldane og kom over denne fine lista over kva du kan bruke kaffi filter til anna enn å laga kaffi. Ein del av det er helst med tanke på dei blomsterforma filtera, men mykje kan brukast med dei vanelige og. Har gjort mitt beste til å oversette det frå engelsk.


Kaffi filter, bedre enn serviettar og mykje billigare.
1. Dekk skåler o.l. når du har det i mikrobølgeovnen, filteret funker topp som lokk.
2. Vask vindu, speil og krom. Kaffi filter er lofritt, så dei vil få overflatene til å skinne.
3. Beskytt det fine serviset ditt med å legge kaffi filter mellom kvar skål og tallerken.
4. Viss du øydelegger korken på vinflaska når du prøver å opne den kan du helle vinen igjennom kaffi filter for å unngå at folk får kork i vinen.
5. Beskytt støpejernspanna. Legg eit filteret i panna for å samle på fuktighet og forhindre rust.
6. Lag ein ball av filteret og bruk den til å ha skopuss på skoa dine.
7. Ha kutta grønnsaker oppi filteret når du skal vege dei.
8. Taco holderar, filtera fungerer fint som innpakning til grisete mat.
9. Stopp molda frå å komme ut i blomsterpotta. Legg filteret i bunnen av plast potta så stopper du molda frå å komme ut av hullene i bunnen.
10. Ha pinne-is i eit kaffi filter, lag hål for pinnen, så slepper du griseriet når isen byrjar å smelte.
11. Skal du vokse øyenbryna? Ikkje kjøp dyre strips, klypp kaffifilteret i lengder og bruk det.
12. Skal du ha bacon, pommes fritter, kylling klubber e.l. til middag så legg kaffi filter på tallerken, den vil suge til seg fettet.
13. Ha nokon liggande på badet, kjemer greit med når ein kutter seg med barberhøvelen.
14. Legg natron i kaffifilter og legg det i sko eller skap, så trekker til seg, og forhindrar fæl lukt.
15. Bruk kaffi filter som trakt når du må fylle vindusspylerveske i bilen.
16. Legg skeia på eit filter medan du lagar mat.
17. Dei kan brukast til å ha tørre ingrediensar i når du bakar, eller når du kutter frukt og grønnsaker, så slepper du å vaske ei ekstra skål.
18. Pakk juletrekuler i dei.
19. Viss du er tom for bomull, så kan du bruke dei til å fjerne neglelakk.
20. Bruk som ei enkel skål for popcorn, chips o.l.

søndag 6. januar 2013

Nyttårsforsett

No er vi nesten ei veke inn i det nye året, eg har tenkt litt på nyttårsforsett. Det er jo ikkje alltid så lett å holde, men i år trur eg at eg har funne noko eg kan klare. Fann dette då eg var på nettet her om dagen og syns det var ein veldig fin ide.


Det kan være litt for lett å fokusere på det negative når ein er sjuk, eg gjer jo alltid mitt beste til å sjå det gode i ting, men det skadar jo ikkje med litt ekstra motivasjon. Så dette er mitt nyttårsforsett, eg skal samle på gode minner. Så får vi sjå kor mange lappar som er i krukka mi på slutten av året.